چگونه با طراحی دکوراسیون آشپزخانه، تعامل اهل خانه را بیشتر کنیم؟
1400/06/29
1433
در دنیای شلوغ این روزها، نیاز همهی ما به یک خلوت آرام دو چندان شده است و چه جایی بهتر از خانه برای جستجوی آن؟!
حال در این خانه میبایست به دنبال فضایی باشیم تا ریسمان اهل خانه را بیش از پیش درهمتنیده کند طوری که تعادلی باشد میان میل به خلوتی آرام و تعاملی دلنشین با خانواده. شاید بهتر باشد از یک شام گرم در یک شب سرد زمستانی آغاز کنیم یا مثلا صبحانهی روزهای تعطیل...
بله! شاید بهتر باشد برای گرمای همهی آنچه که آن را "خانه" مینامیم، اول از قلب آن شروع کنیم! آشپزخانه!
طراحی آشپزخانه
به جرات میتوان گفت که طراحی فضای آشپزخانه مهمترین و تعیینکننده ترین عامل در فراهم آوردن آرامش توام با تعامل میان اعضای خانواده است. آشپزخانه دقیقا همان جاییست که حتی به لطف یک وعده ی غذایی ساده هم میتواند اهل خانه را دقایقی کنار هم جمع کند.
پس چه بهتر که در طراحی آن بیشتر از همیشه وقت و انرژی صرف شود چرا که چندین برابر آن در ثانیه به ثانیهی زندگی اهالی خانه و روابط میانشان تجلی پیدا خواهد کرد.
در این مقاله سعی بر آن است تا چند نکته از میان هزاران نکته در طراحی فضای آشپزخانه و البته چیدمان آن را یادآور شویم تا قدمی باشد در مسیر رسیدن به کیفیتی مطلوب از زندگیهای شلوغ این روزهایمان.
عوامل و نکات تاثیرگذار بر خلق فضایی تعاملی و دلنشین به نام "آشپزخانه" عبارتند از:
رنگ کابینتها را هوشمندانه انتخاب کنید.
البته هوشمندانه نه بدان معنا که خود را مجاب به انتخاب رنگی کنیم که در تم رنگی کل خانه و مبلمان آن بگنجد! هوشمندانه به این معنا که چه کارکردی از فضای آن انتظار داریم!
برای مثال ممکن است فضایی اشتهابرانگیز مطلوبمان باشد، خب پس چه طیفی بهتر از گرمای یک نارنجی یا زرد ملایم...
یا شاید به دنبال یک روحیهی آرام و در عین حال با طراوت هستیم! که در این صورت طیف رنگی سبز ما را به هدفمان نزدیک میکند.
گاهی هم خواستهی ما از طراحی فضای آشپزخانه فقط یک چیز است، "آرامش"! آن وقت آبیها به کمک ما میآیند.
یا اینکه ترجیح میدهیم زمینه ای بی ادعا از رنگ سفید داشته باشیم و وظیفهی خلق فضایی دلنشین را به سایر عوامل به جز رنگ کابینتهایمان محول کنیم!
کمی بیشتر به متریال کابینت فکر کنید.
حال که از انتخاب رنگ به عنوان یک عامل بصری موثر عبور کردیم نوبت به تعیین متریال کابینتها میرسد.
انتخاب متریال، متناسب با انتظاری که ما از حس فضای آشپزخانهمان داریم گام بسیار مهمی در شخصیت پردازی این فضا است. چرا که فراتر از جلوه ی بصری که مصالح دارند، غالبا فضا را با ذات خود همراه میکنند. منظورمان چیست؟ با یک مثال این نکته را ملموستر میکنیم.
تصور کنید در آشپزخانهای با کابینتهای چوبی قدم میگذارید! نزدیکترین مفهوم به حسی که از این فضا میگیرید "گرمای ذاتی چوب" است، گرما بخشی این متریال جزئی از وجود آن است که گاهی با بافت خود آن را به مخاطب القا میکند و گاهی هم با رنگ رگههایش.
یا در مثالی دیگر دیزاین آشپزخانهای با کابینتهای تماما از جنس بتن. اولین برداشت ما از این فضا و حس و حالش شاید منتهی به کلماتی چون "استحکام"، "صلبیت" و یا شاید هم برای برخی "زیبایی" باشد.
یا حتی از جنس فولاد که شاید یادآور کلمهی "قدرت" باشد در عین "سرما".
اینکه انتخاب ما کدام یک باشد مستقیما به هدف ما از خلق این فضا برمیگردد.
از دیوارهای آشپزخانهتان غافل نشوید.
شاید مختصر و در حاشیه به نظر بیاید اما کافیست چند نمونه از دکوراسیون آشپزخانههایی را ببینید که دیوارهایشان به حال خود رها نشده است. دیوارهایی که با پترنهایی گاه شلوغ و گاه ساده، لعاب خاصی به فضا هدیه میدهند.
البته نه تنها به کلیت فضا کیفیت میبخشد، بلکه به کاربر نیز اشتیاق صرف اوقات بیشتری در فضا را میدهد. تصور کنید مقابل دیواری با نقش و نگار رنگی مشغول به آشپزی باشید یا لیوانهای چای را پس از شستن مقابل زمینهای از رنگها آویزان کنید!
همان نواری از دیوار که از میان دو کابینت پایین و بالا پیداست، میتواند در جریان زندگی این فضا کمکمان کند تا رنگ را از یاد نبریم و حتی هنگام انجام کارهای روزمره هم قابی پیوسته و باریک از رنگها را پیش رویمان داشته باشیم.
به کفپوش آشپزخانه دیدی مستقل داشته باشید!
کفپوش آشپزخانه را با آگاهی بر نیازتان انتخاب کنید نه اینکه صرفا ادامهی کفپوش سالن خانهتان باشد! به این ترتیب شخصیتی مستقل به فضای آشپزخانه میبخشید، فارغ از آنچه که باقی فضاهای خانه به شما تحمیل میکنند.
حال شما قدم در فضایی میگذارید که تمام و کمال در خدمت همان هدف شما از خلق این فضا بوده است! با انتخاب کفپوش درخور فضای مورد انتظارتان در واقع به نوعی برای بار چندم، تشخص طراحی این فضا را یادآور میشوید به گونهای که انگار خانهی کوچکتری در دل خانهتان بنا کردهاید، خانهای مستقل، پر از عشق و تعامل.
در پایان لازم به ذکر است که 4 نکتهی یاد شده در طراحی فضای آشپزخانه تنها بخش کوچکی از مجموعه عواملی است که در ترسیم شخصیتی مستقل از این فضا به طراح و کاربر کمک میکند. در واقع میتوان چنین گفت که در مطالب یاد شده سعی بر آن بوده تا نکاتی کلیتر را یادآور شویم، با علم بر آن که توجه به جزئیات در پروسهی طراحی یک فضا امری بسیار مهم است.
در نهایت نیز مجدد میتوان تاکید کرد آنچه که از "آشپزخانه" انتظار میرود فراتر از فضایی در خدمت نگهداری مواد غذایی و تهیهی یک وعده غذاست! آشپزخانه همان جاییست که اهل خانه را به بهانهی همان یک وعدهی غذا گرد هم جمع میکند تا بتوانند از شلوغی روزهایشان گلایه کنند و گاهی شاید هم آن میان از خاطرهای صدای خندهشان در خانه بپیچد!
چیدمان آشپزخانه در خدمت است تا پویایی و جریان خود را چاشنی تعاملات گاه کمرنگ و گاه فراموش شدهی اهل خانه کند بلکه مرحمی باشد بر تمامی شلوغیها و دغدغههای این روزهایمان.
آشپزخانه را بیش از پیش جدی بگیرید، طراحیاش را مهم بشمارید و وقت صرفش کنید تا خانهتان را ورای باورتان گرم و دلنشین کند.
1
رضا طالب زاده طرقبه پاسخ
1400/07/06
مرسی از مطالب خوبتون
خیلی جالب بود
امیررضا زهتابچی پاسخ
1400/07/10
بسیارعالی و مفید بود . اگرکه امکانش هست در مورد هزینه طراحی و اجرای آشپزخانه هم توضیح دهید .
مرسی از مطالب خوبتون
خیلی جالب بود
بسیارعالی و مفید بود . اگرکه امکانش هست در مورد هزینه طراحی و اجرای آشپزخانه هم توضیح دهید .